Skip to Main Content

parent region

Aanvraag solidariteitsbijdrage

Hoewel de cultuursector zelf enorm zwaar getroffen wordt door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, willen de auteurs, componisten en uitgevers van Sabam zich solidair opstellen met andere getroffen sectoren.

Daarom sloot Sabam een akkoord met de horecafederatie van Vlaanderen, Brussel en Wallonië en de Unies van zelfstandige ondernemers Unizo en UCM. Horeca- en handelszaken (in de zin van tarief 108 'Handelsondernemingen') die verplicht de deuren moesten sluiten in 2020 kunnen een solidariteitsbijdrage aanvragen ter waarde van 1 maand auteursrechten. Ontving u nog geen solidariteitsbijdrage voor uw factuur van 2020 en voldoet u aan de voorwaarden? Vraag uw bijdrage dan aan tot 31 maart 2021.

U kan uw solidariteitsbijdrage snel en eenvoudig aanvragen via uw persoonlijk account op MyUnisono.
Hebt u nog geen account? Maak er dan snel één aan. Via MyUnisono kan u bovendien online licenties aanvragen en uw lopende dossiers beheren.

Raadpleeg onze FAQ's voor meer info.

Aanvraag seizoenstarief Billijke Vergoeding

De beheersvennootschappen voor naburige rechten zijn verplicht om de wetgeving over de Billijke Vergoeding toe te passen. Die voorziet een seizoenstarief wanneer een onderneming in de loop van hetzelfde kalenderjaar meer dan 3 opeenvolgende maanden gesloten blijft.

Moest u als gevolg van de coronamaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad uw zaak langer sluiten dan 3 maanden? Vraag dan snel en eenvoudig uw seizoenstarief aan via uw persoonlijk account op MyUnisono. Hebt u nog geen account? Maak er dan snel één aan. Via MyUnisono kan u bovendien online licenties aanvragen en uw lopende dossiers beheren.

Raadpleeg onze FAQ's voor meer info.

Covid19 info msg

Organiseert u een evenement met respect voor de social distancing regels? Noteer dit dan in de opmerking bij de stap 'bijkomende info'. Vermeld daarbij zowel de totale oppervlakte van de locatie als het aantal beschikbare plaatsen. Wij houden hier rekening mee bij de verwerking van uw licentieaanvraag. Een eventuele afwijking van de gangbare tariefparameters is in uw voordeel. De simulatie die u ontvangt op het einde van uw aanvraag is gebaseerd op de standaard tariefberekening. De parameters die wij effectief hanteren zullen zichtbaar zijn op uw factuur.

Welkom bij MyUnisono!

Organiseert u een fuif, concert of ander evenement? Baat u een horecazaak of winkel uit? Dan gebruikt u misschien muziek, films of andere artistieke werken. Dat mag, maar dan hebt u wel een licentie van Unisono nodig. Op die manier krijgen alle rechthebbenden de vergoeding waar ze recht op hebben. Vraag hier snel en eenvoudig uw licentie aan.

Welkom bij MyUnisono!

Organiseert u een fuif, concert of ander evenement? Baat u een horecazaak of winkel uit? Dan gebruikt u misschien muziek, films of andere artistieke werken. Dat mag, maar dan hebt u wel een licentie van Unisono nodig. Op die manier krijgen alle rechthebbenden de vergoeding waar ze recht op hebben. In MyUnisono kan u eenvoudig en snel:

  • vrijblijvend tariefsimulaties maken;
  • een licentie aanvragen;
  • uw licenties beheren in een handig overzicht;
  • de parameters van uw licenties aanpassen;
  • uw contactgegevens wijzigen;
  • kiezen voor elektronische facturatie.

Simulatie

Een simulatie geeft u een idee van hoeveel een licentie kost. Dit is volledig vrijblijvend. Unisono ontvangt hierover geen informatie.

Houd er rekening mee dat we bij een simulatie nog niet alle gegevens hebben die nodig zijn voor een definitieve berekening. Het uiteindelijke bedrag kan dus nog veranderen.

Aangifte

Zeker van uw stuk? Dien dan meteen een aangifte in. Unisono ontvangt uw gegevens en u ontvangt een factuur voor uw licentie.

Login and register

Log in om een aangifte te doen.

Bent u hier voor de eerste keer? Registreer u dan eerst even.

Start meteen je aangifte

Waarvoor wilt u een licentie aanvragen?

Of doe eerst een simulatie

Dit is vrijblijvend en geeft u een eerste idee van het tarief.

Polyvalente zalen